>>> Tiffanys sommarfavoriter <<<

 

 

Förrätter

First courses

 

Krämig jordärtskockssoppa med rostad blomkål, gratinerad kantarelltoast

158:-

          Creamy soup of Jerusalem artichoke with roasted cauliflower, gratinated chanterelle toast

 
   

Holmströms favorit (Skagenräkor, gravad lax, löjrom)

162:-

          Holmstrom's favourite (prawns, raw spiced salmon, Swedish whitefish roe)

 
   

Vänerlöjrom, västerbottenpaj, crème fraîche, rödlök och vaktelägg

162:-

         Local white roe, Västerbotten cheese pie, crème fraîche, red onion, quail egg

 
   

Vitlöksgratinerade vingårdssniglar med soltorkade tomater och fetaost

148:-

         Snails gratinated with garlic, feta cheese and sundried tomatoes

 
   

Tunn skivad dijonmarinerad biff, sallad, parmesankräm, krispig grönkål, rostade valnötter och granatäpple 

158:-

         Thin slices of steak in a Dijon mustard marinade, lettuce, parmesan cream, kale chips, roasted walnuts
and pomegranate

 

 

Fisk - Skaldjur

Fish - Shellfis

 

Torskrygg med vitvinsås, ägg, handskalade räkor, friterad svartkål

268:-

        Back of cod in a white wine sauce, egg, hand peeled shrimps and fried black cabbage

 
   
Vänergösfilé, skaldjursvelouté, brynt pilgrimsmussla och syrade grönsaker 278:-

         Fillet of local pike-perch, seafood velouté, scallop Saint-Jacques in browned butter and fermented vegetables

 

   
 Gösfilé med brynt örtsmör, pepparrot, kapris, inlagd schalottenlök och potatisfrestelse 268:-
           Filet of pike with browned butter and herbs, horseradish, caper, pickled shallot and a small potato gratin  

      

Kött - Vilt

Meat - Game

 

Tournedos på Tiffany’s vis   (Whiskyflamberad, gorgonzolasås)

289:-

          Whisky flambéed tournedos à la Tiffany served with a gorgonzola sauce

 
   

Hjortfilé med pepprig svartvinbärssås, palsternackspuré, friterade polkabetor och rösti med Västerbottenost

339:-

          Fillet of deer with a hot black currant sauce,pure of parsnip, rösti gratinated with Västerbotten

 
   

Lammfilé, gratinerad med vit balsamico och chèvre, mustig tomatsås, friterad sötpotatis

282:-

          Lamb fillet gratinated with white balsamic vinegar and chèvre, rich tomato sauce, sweet potato fries

 
   

Oxfilé provençale   (Råstekt potatis smaksatt med vitlök)

278:-
          Fillet of beef with oven roasted garlic potatoes   

 

Desserter

Desserts

 

Friterad camembert med mylta

 108:-

          Deep-fried Camembert served with warm cloudberries

 
   

Crème brulée, sallad med björnbär och hallon i Moscatovin

92:-

         Crème brulée with a salad of blackberries and raspberries in Moscato wine

 
   

Pannacotta med vit choklad på mjölkchoklad-kaka och limesorbet, krispiga mandlar

92:-

         White chocolate panna cotta on a milk chocolate biscuit and lime sorbet, crispy almonds

 
   

Vaniljglass med varma hjortron från Torfolk gård

92:-

          Vanilla ice cream served with warm cloudberries locally produced at Torfolk gård

 
   
 Kolatäckt chokladkaka på Manjari 64 %, havtornssås och oughurtmousse 98:-
          Caramel covered cake made of Manjari 64 % chocolate, sea buckthorne sauce and yoghurt mousse  
   
   
 Vänligen meddela oss om du har någon form av matallergi eller vill ha information om allergener i maten.   
Please let us know if you have any kind of allergy or if you wish information about any allergens in the dishes we serve.